torsdag 2 augusti 2007

Semester

Vecka 28 var jag och Robin på bilsemester på västkusten. Det hela började med att vi skulle campa på koster, men så blev inte fallet. Istället hamnade vi på flertalet intressanta platser längs sveriges kustland och en oplanerad vistelse i ett grannland.
Vi började med att bege oss västerut, vi tillhör nämligen de som kör via Halmstad när vi ska till Göteborg. Så raka vägen till lysekil och Katarina, som är vår mer eller mindre pålitliga GPS, drog ut oss på spännande vägar och en bilfärja. Jag försökte spana på intressanta kyrkor längs vägarna och det fanns det gott om. Dock ingen tid för utförliga analyser.
Dagen efter blev målet strömstad (Kosters camping var fullbelagd). så för att hinna se lite stannade vi i Smögen och Grebbestad. Värsta turisthaken. Campingen i Strömstad blev baslägret i tre nätter. En dagsutflykt till Sydkoster och en till Oslo blev det därifrån.
Sedan började veckan lida mot sitt slut så via Göteborg, för att spana in läget på Robins nya lägenhet och sedan till Halmstad för jag skulle se Mjällby konstmuseum, bar det till Falkenberg ?! (vi vet att det är en omväg att köra till Halmstad först.) En kväll med kubk och hästskokastning hos Robins moster och dagen efter var det 50-årsfest i Dalby utanför Lund. På söndagen passade vi på att stilla det kyrkliga kulturarvsbehovet med en tur till dalby kyrka - sveriges äldsta stenkyrka.
Det kommer utförligare inlägg om detaljer i resan senare, och kanske bilder med!

Inga kommentarer: